Трг бана Јелачића у Загребу / - ФОТО: СЛОБОДНИ ИЗВОРИ
13/09/2021 u 18:09 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Домовински покрет Хрватске: Ухапсити све који истакну тробојке на Дан српског јединства

Ова провокациjа, нимало случаjно, темпирана jе баш у вријеме када се у Републици Хрватскоj спроводи попис становништва, наводе из Домовинског покрета

Хрватски Домовински покрет, коjи jе донедавно водио пјевач Мирослав Шкоро, саопштењем jе позвао хрватске власти да казне све коjи 15. септембра. на Дан српског jединства, истакну тробоjке како би прославили оваj празник.

Предсједник Александар Вучић jе на Тик-Току обjавио снимак поводом предстоjећег празника, у ком jе под слоганом „Српство jе васкрсло” глумац Петар Божовић позвао Србе из свих земаља да истакну заставе.

- Ова провокациjа, нимало случаjно, темпирана jе баш у вријеме када се у Републици Хрватскоj спроводи попис становништва и не можемо се отети утиску да jе ријеч о добро смишљеноj кампањи, коjа би Србе у Хрватскоj, иако не живе у „српским земљама”, поново требала приказати „угроженима” - пише у саопштењу Домовинског покрета.

Из Домовинског покрета потом наводе да jе Хрват ухапшен у Суботици прошле године због истицања хрватске заставе, али пропуштаjу да помену да jе таj мушкарац у исто вријеме пуштао усташку музику Марка Перковића Томпсона, провоцираjући становнике тог српског града.

- Домовински покрет позива надлежна државна тијела да у складу са чланом 26. Закона о прекршаjима, приjаве и казне све оне коjи ће 15. септембра истаћи српске заставе у Републици Хрватскоj - закључуjу из тог десничарског покрета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:41