Međunarodni aerodrom u Kataniji / - PM NEWS
17/07/2023 u 14:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Državljanka Crne Gore za portal "Dan" sa Sicilije: Zbog požara avioni ne lete do srijede, ambasada ne može pomoći

Letovi na sicilijanskom aerodromu, koji je prema sektorskoj grupi Assoaeroporti, prošle godine bio na petom mjestu po prometu u Italiji i prvom na ostrvu, obustavljeni su do srijede do 14 časova po centralnoevropskom vremenu, saopštila je kompanija

Državljanka Crne Gore kojoj je silom prilika, zbog požara na glavnom aerodromu na Siciliji, onemogućen povratak u Crnu Goru sve do srijede, obratila se redakciji portala Dan, navodeći da je kontaktirala i ambasadu naše države u Italiji, međutim dobila je kratak odgovor da nemaju sredstava za pomoć.

U razgovoru za naš portal ona je pojasnila da je avion trebalo da poleti jutros u 6.10 časova, a da je u 3.08 sati stigao mejl da je let otkazan.

- Navedeno je da imamo mogućnost rebooka ili refundacije novca. Ne znajući za požar, odlučili smo da odemo svakako do aerodroma, međutim vozač nam je pokazao snimak požara. Stigla je informacija od lokalnih medija da će više informacija biti u osam sati, zatim u 12 časova. Nakon toga objavljena je informacija da je aerodrom zatvoren do 19. jula, priča sagovornica koja je trenutno na Siciliji.

Dodaje da je nakon informacije da nema letova prije srijede odlučila da reebokuje let.

- Međutim Wizz air ne dozvoljava ništa, ni da se let promjeni, stavi novi datum. Stigao je mejl maloprije da imamo hotel do sjutra plaćen i to je to. Pozvala sam ambasadu Crne Gore u Italiji, međutim rekli su da nemaju sredstva, navela je naša državljanka čije je ime poznato redakciji.

Aerodrom u sicilijanskom gradu Kataniji, u blizini glavnih turističkih tačaka na istoku Sicilije, zatvoren je do srijede, 19. jula zbog požara, napisala je kompanija za upravljanje aerodromom na Tviteru. Požar je izbio kasno u nedjelju i nije bilo povrijeđenih, saopšteno je sa aerodroma.

Vatrogasci su saopštili da su uspjeli da obuzdaju požar oko 90 minuta nakon izbijanja, ali nisu naveli detalje o mogućim uzrocima ili bilo kakvu vezu sa trenutnim visokim temperaturama u regionu.

Katanja je bila među nekoliko italijanskih gradova koji su u nedjelju uveli crveni alarm zbog visokih temperatura, zajedno sa sicilijanskom prestonicom Palermom i trećim najvećim gradom na ostrvu Mesinom, jer se zemlja priprema za rekordno visoke temperature u narednim danima.

Letovi na sicilijanskom aerodromu, koji je prema sektorskoj grupi Assoaeroporti, prošle godine bio na petom mjestu po prometu u Italiji i prvom na ostrvu, obustavljeni su do srijede do 14 časova po centralnoevropskom vremenu, saopštila je kompanija.

Novinska agencija Ansa objavila je da se nakon izbijanja požara u donjem dijelu objekta pojavio gust dim, zbog čega su ljudi trčali sa aerodroma u panici. Aerodrom u Kataniji redovno koriste turisti koji idu na mjesta poput vulkana Etna i Taormine, koja je udaljena oko 70 kilometara, i Sirakuze, sa svojim grčkim pozorištem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 18:32