Brigitte Macron / EPA-EFE - SARAH MEYSSONNIER/POOL
12/09/2024 u 17:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Dvije žene proglašene krivim zbog glasina da je Brižit Makron rođena kao muškarac

Parisko tužilaštvo potvrdilo je za portal Politiko da su dvije žene proglašene krivim za klevetu i naloženo im je da plate nekoliko hiljada eura odštete pošto su širile lažne glasine da je prva dama Francuske Brižit Makron rođena kao muškarac i da živi kao transrodna žena.

Samoproglašene nezavisne novinarke i voditeljke na Jutjub kanalu, u video snimku iz 2021. godine, bez dokaza su navodile da je Brižit Makron rođena kao Žan-Mišel Tronje i da je kasnije promijenila ime i pol.

Na suđenju je učestvovao i sam Tronje, koji je u stvari brat prve dame Francuske, dodaje Politiko.

Lažne tvrdnje su se proširile daleko van Francuske, a potom su pojačane teorijama zavjere i komentarima ekstremno desničarskih ličnosti sa interneta, kao što je američka konzervativna komentatorka Kendas Ovens.

Parisko tužilaštvo je navelo da su dvije žene kažnjene novčano po 500 eura, a naloženo im je da plate 8.000 eura Brižit Makron i 5.000 eura njenom bratu na ime građanske štete.

Brižit Makron je u intervjuu 2022. godine rekla da je u početku ignorisala neistine, ali je na kraju odlučila da se suoči sa njima direktno pošto su uticale na njene roditelje i porodicu, koji posjeduju i vode lanac poznatih prodavnica čokolade u sjevernoj Francuskoj.

Prva dama Francuske pojavljuje se u epizodi serije ‘“Emili u Parizu“

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 20:42