Redžep Tajip Erdogan / - EPA
22/04/2024 u 19:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Erdogan: Irak treba očistiti od svih oblika terorizma

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas tokom susreta sa iračkim predsjednikom Abdulom Latifom Rašidom da Irak treba očistiti od svih oblika terorizma.

On je rekao i da Turska ima očekivanja od Iraka u kontekstu borbe protiv Radničke partije Kurdistana (PKK), koju Ankara smatra terorističkom.

Tokom sastanka u Bagdadu razgovarali su i o bilateralnim odnosima, Gazi i drugim regionalnim i globalnim pitanjima, saopšteno je iz Erdoganovog kabineta, prenose agencije.

Turski predsjednik je istakao da se nastavljaju napori da se zaustavi izraelsko ugnjetavanje u Gazi i da muslimanske zemlje moraju djelovati jedinstveno u tom procesu.

Lider Hamasa više od dva sata s Erdoganom: Poziv Palestincima da se ujedine

Sastanak u Bagdadskoj palati bio je zatvoren za novinare.

U Erdoganovoj delegaciji koja sa njim boravi u jednodnevnoj poseti Iraku su između ostalih ministar spoljnih poslova Hakan Fidan, ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja, ministar odbrane Jašar Guler, ministar trgovine Omer Bolat i ministar energetike i prirodnih resursa Alparslan Bajraktar.

Erdogan će sastati i sa premijerom Mohamedom Šija Al Sudanijem, nakon čega će se obratiti medijima, a planirano je i potpisivanje brojnih sporazuma između dvije države.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:38