/ - (Фото/ EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG)
23/10/2024 u 20:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Erdogan o terorističkom napadu u Ankari: Ovo je udar usmjeren direktno protiv naše zemlje

Povodom terorističkog napada u fabrici u Turskoj oglasio se predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

U terorističkom napadu na fabriku “TAI” u Ankari ranjeno je 14, dok je troje mrtvih, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja. Povodom navedenog događaja oglasio se i turski predsjednik.

- Teroristički napad na TUSAS, jedan od vodećih institucija turske odbrambene industrije, predstavlja napad usmjeren direktno protiv opstanka naše zemlje, mira našeg naroda i naših odbrambenih inicijativa koje simbolizuju ideal ‘Potpuno nezavisne Turske - rekao je Erdogan.

Predsjednik je istakao da su od samog trenutka napada, turske bezbjednosne snage brzo intervenisale i neutralisale teroriste.

- Naš narod treba da zna da će sve prljave ruke koje se pružaju prema Turskoj biti slomljene, nijedna organizacija, nijedna teroristička grupa, nijedan moćnik neće uspjeti da ostvari svoje namjere protiv naše sigurnosti. Naša borba protiv svih oblika terorističkih prijetnji i njihovih podržavalaca nastaviće se s odlučnošću, hrabrošću i na višedimenzionalan način - rekao je za kraj Erdogan.

On je porodicama nastradalih u terorističkom napadu uputio saučešće i poželio brz oporavak povrijeđenima.

(VIDEO) Specijalci ubili dvojicu terorista: Poginule četiri osobe, 14 ranjenih u napadu u Ankari

Ubijeni napadači

Kako je ranije danas saopštio ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja, dva napadača su neutralisana.

- Dvojica terorista su neutralisana u terorističkom napadu na objekte ‘Turkish Aerospace Industries Inc.’ (TAI). Nažalost, imamo tri stradala lica i 14 povrijeđenih u napadu. Neka se Bog smiluje našim žrtvama i želim brz oporavak našim ranjenicima. Ovo je odvratno. Osuđujem ovaj užasan napad - izjavio je Jerlikaja.

Društvenim mrežama kruže snimci naoružanih napadača, a objavljen je i snimak eksplozije iz fabrike. Takođe, očevici su naveli da se na ovom području začulo nekoliko eksplozija i da rafali odjekuju već duže vrijeme.

Taoci sakriveni u fabrici

Iako su dva napadača ubijena, u fabrici se i dalje nalaze taoci, prenose turski mediji. Na društvenoj mreži “X” objavljena je i fotografija za koju mediji tvrde da je nastala u okupiranoj fabrici. Na njoj se nalazi više lica za koje se sumnja da su taoci.

Na licu mjesta je veliki broj policajaca, specijalci i hitna pomoć.

(VIDEO) Ovo je jedan od terorista iz Ankare: Taoci u poznatoj fabrici, odjekivali rafali…

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. oktobar 2024 20:46