ЕУ застава / - UNSPLASH
23/07/2021 u 19:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЕУ: Порицање геноцида противно европским вриједностима

Из Брисела су поручили да се ЕУ недвосмислено обавезала на суверенитет, јединство и територијални интегритет БиХ

Ревизионизам и порицање геноцида противрјече најосновнијим европским вриједностима, саопштили су званичници Европске уније (ЕУ), преноси агенција МИНА.

Они су потврдили да су примили к знању усвајање закона против порицања геноцида, одлуку коју је донио одлазећи високи представник међународне заједнице, Валентин Инцко.

“Да будемо јасни: ревизионизам и порицање геноцида противрјече најосновнијим европским вриједностима”, наводи прес служба ЕУ у писаном одговору који је достављен медијима, преноси Радио Слободна Европа.

Један бриселски портпарол нагласио је да је помирење један од кључних приоритета које Босна и Херцеговина (БиХ) мора испунити да би напредовала на свом путу ка Унији.

-ЕУ очекује да лидери БиХ дјелују суверено и предузму конкретне кораке и промовишу окружење погодно за помирење како би се превазишло насљеђе рата- пише у изјави.

Из Брисела су поручили да се ЕУ недвосмислено обавезала на суверенитет, јединство и територијални интегритет БиХ.

Они су позвали политчке лидере те земље да се уздрже од употребе запаљиве реторике и подјела и корака који би могли да подрију европску перспективу земље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:16