/ FOTO: EUROPOL SKRINšOT
31/12/2022 u 21:15 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Evropa: "Ružičasti kokain" sve češće dostupan

Krajem novembra policija je na madridskom aerodromu zaplijenila osam kilograma ove droge

Nova ilegalna droga sve se više nalazi u Evropi. Droga, poznata i kao "ružičasti kokain", potiče iz Kolumbije i korisnici je opisuju kao rizičnu.

Krajem novembra policija je na madridskom aerodromu zaplijenila osam kilograma ove droge. U avgustu je na Ibici već pronađeno 13 kilograma ove droge . UN upozoravaju na trend u proizvodnji ove droge i prometu, piše Crimesite.

- U ružičastom prahu se nalaze razne droge. Obično se ne radi o kokainu, već o različitim kombinacijama droga, s promjenjivim koncentracijama. Tako da se stalno mijenjaju kokteli droge. Između ostalog, u njemu se nalaze MDMA i ketamin. Ketamin je lijek koji se koristi za anesteziju u bolnicama- piše navedeni portal.

Mješavina "tusibi" potiče iz grada Medellina u Kolumbiji. Tamo je to droga koju koristi i prodaje nova generacija "narkosa". I tamo je to mješavina različitih vrsta droga. Koristi se roza boja kako bi droga bila prepoznatljiva.

Različite supstance mogu imati opasne interakcije, a predoziranje je takođe veliki rizik.

Proizvođači ove droge traže nova tržišta za proizvod u drugim zemljama, sa novim krijumčarskim putevima i načinima proizvodnje. Ovo je objavio Istraživački institut Ujedinjenih nacija za sintetičke droge.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 07:30