ЕУ застава / - UNSPLASH
30/06/2021 u 12:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Грађани Црне Горе могу без ограничења да путују у ЕУ

Међутим, ЕУ је предвидјела и механизам “хитне кочнице”, којим је могуће поново активирати забрану путовања уколико се епидемилолошка ситуација погорша

Црна Гора уврштена је на листу безбједних земаља чији грађани могу без ограничења да путују у ЕУ, потврђено је ТВЦГ из дипломатских извора.

Овај предлог подржали су стални представници држава чланица ЕУ, а очекује се да одлука буде и формално потврђена до краја седмице.

Вањске границе ЕУ су затворене за сва путовања која нијесу неопходна од марта прошле године како би се сузбило ширење коронавируса, Како је напредовала вакцинанција, ограничења у постепено почела да попуштају.

Међутим, ЕУ је предвидјела и механизам “хитне кочнице”, којим је могуће поново активирати забрану путовања уколико се епидемилолошка ситуација погорша.

Да би одређена земља била уврштена на листу безбједних, потрбно је да задовољи одређене критеријуме, међу којима је и максимум 75 позитивних случајева заражених корона вирусом на 100 хиљада становника у последњих 14 дана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 03:27