/ - UNSPLASH, PIšTOLJ, ILUSTRACIJA
01/03/2024 u 23:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Grčka policija: U ratu balkanskih bandi izvršeno 60 likvidacija po Evropi

Grčka policija je objavila da su identifikovali ukupno 39 navodnih članova suprotstavljenih bandi u Srbiji i Crnoj Gori. Većina njih su iz Srbije i Crne Gore, mada ima i pripadnika iz Albanije i Rumunije

Grčka policija je objavila rezultat višegodišnje, međunarodne istrage o sporu balkanskih kriminalnih bandi odgovornih za više ubistava širom Evrope, prenosi N1.rs.

U istrazi su pomagali Interpol i Evropol, a rezultirala je hapšenjem deset osumnjičenih. Policijski službenici u Grčkoj, Srbiji i Španiji učestvovali su u hapšenju.

Grčka: Uhapšen državljanin Albanije, još jedan osumnjičeni za likvidacije četiri škaljarca

General-major grčke policije Fotis Dutsis rekao je da je višedecenijski rivalitet među bandama, koje su uglavnom umješane u šverc droge, doveo do ubistva 60 navodnih članova bande u nekoliko evropskih država.

Grčka policija je na konferenciji za medije u Atini, takođe objavila da su identifikovali ukupno 39 navodnih članova suprotstavljenih bandi u Srbiji i Crnoj Gori. Većina njih su iz Srbije i Crne Gore, mada ima i pripadnika iz Albanije i Rumunije, rečeno je iz grčke policije.

- Jedna kriminalna organizacija je podeljena u dvije, odvojene, suprotstavljene organizacije 2014. godine kada je izgubljena isporuka 200 kilograma kokaina u Španiji - naglasio je Dutsis.

Portparol grčke policije Konstantija Dimoglidu istakla je da je navodni član bande uhapšen u Grčkoj početkom sedmice, sedam u Srbiji i dva u Španiji. Ona je naglasila da je 17 drugih članova bande u zatvorima u raznim evropskim zatvorima, uključujući Srbiju i Crnu Goru, te Tursku.

Uhapšeni se sumnjiče da su kao članovi kavačkog klana učestvovali u ubistvima suprotstavljenih škaljaraca u Grčkoj – Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu i Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:01