Photo by Mufid Majnun on Unsplash / - PHOTO BY MUFID MAJNUN ON UNSPLASH
08/02/2022 u 10:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Италиjа ублажава рестриктивне мjере: Броj заражених опада

Влада jе такође преполовила дужину времена коjе невакцинисани људи мораjу провести у карантину након блиског контакта са зараженом особом са десет на пет дана

Италиjа се одлучила на релаксациjу мjера уведених због корона вируса, пише Анадолиjа.

Наиме, италиjанске власти су обjавиле неке мjере након што jе броj заражених у земљи почео да опада. Према новим правилима, мање ученика ће сада похађати учење на даљину. Ово ће бити наређено само ако jе пет ученика у разреду позитивно на нови корона вирус.

Трећа доза

И у овом случаjу, ученици стариjи од 12 година коjи су примили трећу дозу вакцине и нису заражени и даље ће моћи физички ићи у школу, преноси италиjанска новинска агенциjа Анса.

Процjењуjе се да ће нова правила против корона вируса омогућити да 600.000 ученика заврши учење на даљину и врати се у школу.

Влада jе такође укинула шестомjесечно ограничење за тзв. супер ковид сертификат коjи потврђуjе да jе особа у потпуности вакцинисана против ковид-19 или да jе обољела од корона вируса у последњих шест месеци.

Влада jе такође преполовила дужину времена коjе невакцинисани људи мораjу провести у карантину након блиског контакта са зараженом особом са десет на пет дана. 

Низак ризик

Осим тога, од петка у биjелим региjама гдjе jе низак ризик од заразе новим корона вирусом заштитне маске на отвореном више неће бити обавезне.

Ноћни клубови ће у петак моћи поново да се отворе у биjелим регионима. Они ће моћи да буду попуњени до 50 посто, а купци ће морати да имаjу потврду о вакцинациjи или болести и да носе заштитне маске, са изузетком плесних подиjа и столова.

Према wеб страници "Worldometer", просjечан броj новозаражених у Италиjи у недjељу пао jе испод 100.000, први пут од почетка jануара. Посљедњег дана зараза jе потврђена код нешто мање од 80.000 становника.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 23:31