/ - PHOTO BY ELVIS BEKMANIS ON UNSPLASH
22/10/2021 u 10:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јако невријеме погодило дјелове Европе, страдало четворо људи

Невријеме је такође погодило дјелове јужне Енглеске гдје су због обилних падавина издата упозорења на опасност од поплава

Снажна олуја захватила је данас већи дио Европе. У Пољској су страдале четири особе, а невријеме је изазвало штету у великом броју европских земаља, јавља Slobodna Evropa.

Према извјештајима пољских медија, најтеже је погођено подручје око западног града Вроцлава, на западу земље. Олуја је обарала стабла и нанијела знатну штету, а у неким дјеловима Пољске дошло је и до прекида саобраћаја.

Невријеме је осим Пољске, погодило и француске регионе Бретању и Нормандију, гдје је оштетило више кућа, а изазвало је и прекид снабдијевања струјом за готово четврт милиона домова.

Жељезнички саобраћај је поремећен због почупаног дрвећа које је затрпало пруге у Француској, Нјемачкој и Холандији, а оштећени су кровови многих зграда, укључујући дио стадиона у белгијском граду Антверпену.

Локални медији пренијели су да је у холандском граду Барендрехт повријђено четворо људи.

У Берлину су два зоо врта затворена због олујног вјетра који је прогнозиран, а животиње су премјештене у затворена склоништа.

Невријеме је такође погодило дјелове јужне Енглеске гдје су због обилних падавина издата упозорења на опасност од поплава.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:20