/ FOTO: CRIMESITE
12/12/2022 u 23:30 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jedrilicom švercovali 56 kilograma MDMA

Tri osobe su uhapšene u Marbelji i dvije u Tarifi. Španska policija kaže da je ulov neobičan jer nikada nisu zaplijenili veću pošiljku MDMA za Južnu Ameriku

Španska nacionalna policija uhapsila je pet osoba koje su jedrilicom planirale da odnesu 56 kilograma MDMA (aktivne supstance u tabletama ekstazija) u Argentinu.

Jedrilica je zaplijenjena u lučkom gradu Kadiz. Tri osobe su uhapšene u Marbelji i dvije u Tarifi. Španska policija kaže da je ulov neobičan jer nikada nisu zaplijenili veću pošiljku MDMA za Južnu Ameriku, piše Crimesite.

Kanarska ostrva

Policija kaže da je posada prvobitno planirala da otplovi na Kanarska ostrva kako bi se opskrbila zalihama za prelazak u Argentinu.

Istraga je počela u oktobru ove godine. Stigle su informacije da će velika količina sintetičke droge biti isporučena raznim kriminalnim organizacijama na Kosta del Solu do Božića. Kasnije su agenti saznali da će droga biti otpremljena iz Evrope u Južnu Ameriku morskim putem. Ovu informaciju potvrdila je argentinska nacionalna žandarmerija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 16:33