/ - FOTO: CRIMESITE
28/01/2022 u 18:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кокаин из Еквадора преносили у заштитиним прслуцима

Контејнери су били натоварени бананама из Еквадора.

Царински службеници су вршили бројне претраге и запљенили три пошиљке кокаина у лукама Ротердам и Влисинген. Ради се о укупно 150 килограма кокаина, уличне вриједности веће од 11 милиона еура, саопштава Државно тужилаштво Холандије. 

Прва серија кокаина била је сакривена на броду са воћем у луци Влисинген. У пртљажнику брода пронађена су четири такозвана шверцерска прслука пуњена кокаином, пише crimesite. Кријумчарски прслуци су били направљени од заштитних прслука који се носе на подручју луке. 

- Претпоставља се да су кријумчари прслуке морали да носе да би се дрога транспортовала са брода. Укупно су запљењена 42 пакета кокаина тежине 22 килограма- наводе тамошњи медији.

Такође, у луци Ротердам, цариници су пронашли дије серије од 65 и 63 килограма кокаина у два расхладна контејнера. Контејнери су били натоварени бананама из Еквадора. 

Воће је било намијењено, преко хладњаче у Ротердам, за компанију у Њемачкој. Тим ХАРЦ-а, партнер царине, ФИОД-а, морске лучке полиције и јавног тужилаштва у Ротердаму, даље истражује случајеве. 

Према подацима Државног тужилаштва, изгледа да примаоци наведених контејнера и робе немају никакве везе са шверцом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

13. maj 2024 17:26