/ Абазовић и Ћетин
21/09/2021 u 16:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Командант Ћетин Абазовићу: Подршка у борби против криминала и корупције

Желимо од Турске, као НАТО савезника, добити подршку на пољу безбједности, поручио је Абазовић

Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић на састанку са командантом турске Жандармерије Арифом Ћетином казао је да је наша мисија да радимо на прогресу, миру и развоју добрих односа и сарадње са свим партнерима.

- Желимо од Турске, као НАТО савезника, добити подршку на пољу безбједности. Црна Гора жели јачање стабилности на Западном Балкану- поручио је Абазовић.

Абазовић, на позив Сулејмана Сојлуа, министра унутрашњих послова Републике Турске, борави у тродневној радној посјети Републици Турској.

Главни командант и шеф Жандармерије Ариф Ћетин навео је да Република Турска и Црна Гора баштине пријатељске односе, пружајући пуну подршку Абазовићу у борби против криминала и корупције, наглашавајући да  институција на чијем је челу жели искрено помоћи нашој земљи у сузбијању криминала и корупције.

Обилазећи зграду Жандармерије, командант Ћетин је потпредсједника Абазовића упознао са капацитетима и условима у којима ради та институција, наводећи да она броји 240.000 запошљених, распоређених у 934 сектора широм земље од чега је 50.000 задужено за борбу против тероризма и насилног екстремизма, док је 5.000 чланова Жандармерије задужено за борбу против шверца и организованог криминала..

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:54