/ - ILUSTRACIJA
29/08/2024 u 07:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kuleba: Strah saveznika od eskalacije sukoba problem za Kijev; Kremlj odbacio ideju mirovnih pregovora

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba izjavio je da je najveći problem za Kijev, u ratu sa Rusijom, to što se zbog straha od eskalacije saveznici plaše da usvoje novu politiku podrške Ukrajini. Potparol Kremlja Dmitrij Peskov je odbacio mirovni plan ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, istakavši da Rusija nastavlja sa “specijalnom vojnom operacijom” u Ukrajini.

Generalštab Ukrajine zabilježio je pojačanu aktivnost ruskih trupa na kupjanskom i kurahovskom pravcu u Ukrajini. Navode da je najviše borbi na pokorvskom pravcu.

Ruski vazdušni napad na Krupjansk, na istoku Ukrajine, doveo je do smrtnih slučajeva, saopštio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Rusija je zatvorila ulaz za još 92 američka državljana, iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije saopštavaju da je riječ o odgovoru na – “rusofobičnu politiku američkog predsjednika”.

Samo dan nakon što je napadnut hotel u Krivom Rogu, rodnom mjestu Zelenskog, ponovo je izvršen napad iz vazduha, saopštava Kijev.

Ukrajinska vojska je saopštila da je oborila ruski lovac su-25 koji je letio u pravcu Kramatorska u Donjeckoj oblasti.

Ruske snage preuzele su kontrolu nad naseljem Kamišivka u Donjeckoj oblasti, saopštava Ministarstvo odbrane Rusije.

Litvanija je isporučila Ukrajini viljuškare, sisteme protiv bespilotnih letjelica, krevete na sklapanje i drugu vojnu pomoć, saopštilo je Ministarstvo odbrane Litvanije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:19