/ - Аљбин Курти
21/07/2021 u 23:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Курти: Грчка би признањем Косова доказала да jе лидер Балкана

Курти jе додао да Косово jача економске односе са Грчком о чему свjедочи и виртуелни економски форум

Косовски премиjер Аљбин Курти изjавио jе да би Грчка признањем независности Косова доказала да jе Атина спремна за улогу лидера на Балкану.

Курти jе за грчки лист То Вима оциjенио да „Грчка и Косово треба да оjачаjу своjе независне односе због своjе дуге заjедничке историjе, заjедничког циља стабилности и мира на Балкану и заjедничке будућности“, прениjела jе приштинска Газета експрес, пише Тањуг.

Курти jе навео и да би Косово поздравило одлуку Грчке о признању.

– Признање би било суштински доказ водеће улоге коjу би Грчка требало да има у региону – казао jе он.

Курти jе додао да Косово jача економске односе са Грчком о чему свjедочи и виртуелни економски форум коjи су организовала министарства спољних послова у априлу 2021.

На питање о нон пеjперима и сценариjима о промjени граница у региону Курти jе казао да jе наjбољи одговор на све нон пеjпере „без коментара“.

Курти jе навео да Косово нема дилеме да мора кренути ка европским и евроатлантским интеграциjама.

– Знаjући да нас тренутни регионални оквир не може припремити за приступање ЕУ, на самиту у Тирани предложио сам да се ЦЕФТА ажурира на СЕФТА (Споразум о слободноj трговини jугоисточне Европе) – изjавио jе Курти и додао да се нада да ће Европска комисиjа оваj предлог схватити озбиљно и отпочети диjалог коjи би дао конкретне резултате.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

19. septembar 2021 03:19