/ ФОТО: ВЛАДА ЦГ
30/05/2022 u 12:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Лајчак разговарао са Абазовићем: За нас у ЕУ ово је Влада наде

Лајчак је Абазовићу честитао на избору 43. Владе, рекавши да је за све у Европској унији и Црној Гори, ово "Влада наде”

Премијер Црне Горе  Дритан Абазовић разговарао је са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком на маргинама годишњег самита Међународног републиканског института - Соутхеастерн Еуропе Демоцрацy Суммитт (СЕЕ|ДЕМ).

Током разговора он је нагласио да је приоритет Владе владавина права, деблокада инстутуција и борба против криминала и корупције, подсјетивши на резултате који су у том смјеру постигнути и амбицијама у наредном периоду, како би Црна Гора постала прва наредна чланица ЕУ.

Лајчак је Абазовићу честитао на избору 43. Владе, рекавши да је за све у Европској унији и Црној Гори, ово "Влада наде”.

Он је истакао да је ситуација у Украјини све промијенила када је у питању проширење Европске уније, те да се на Западни Балкан гледа из нове перспективе у којој Црна Гора и даље предводи процес европских интеграција.

-Црна Гора је увијек била фактор стабилности у региону и сваки напредак у процесу интеграција ће бити препознат и валоризован. Разматрамо опцију снажнијег укључивања земаља кандидата-, истакао је Лајчак.

Абазовић је казао да очекује да до краја првог редовног засиједања Скупштине дође до значајног помака у доношењу кључних одлука.

-Важно је да постигнемо резулатате, а још значајније да они буду препознати- казао је Абазовић, напомињући значај присуства ЕУ у региону Западног Балкана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:36