Aleksandar Lukasenko / - EPA
20/08/2024 u 09:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Lukašenko tvrdi da bi Zelenskog mogli ubiti saradnici: Njegova svita može fizički da ga eliminiše

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da svita ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog može fizički da ga eliminiše.

- Na kraju, isti Kiril Budanov (šef Glavne obavještajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine) će poslati nekoga – vi, Zelenski, ćete biti eliminisani kao izdajnik. To je to. Takođe ne treba da isključimo ovu mogućnost - prokomentarisao je predsjednik Bjelorusije u intervjuu za emisiju „Vesti nedelje“, emitovanoj na TV kanalu Bjelorusija-1.

Lukašenko je takođe rekao da je podrška Zapada i Sjedinjenih Američkih Država, na koju Ukrajina računa, kratkog vijeka.

- Uvjek kažem Volodji Zelenskom: Slušaj, vlast će se u SAD promijeniti i novi lider će reći: ‘Ne znam, nisam čuo’. Uvjek je bilo isto. Zato, gradimo odnose zasnovane na našim interesima i principima. Oni to ne razumiju - rekao je predsjednik Bjelorusije.

Početkom maja Služba bezbjednosti Ukrajine (SBU) saopštila je da je privela dvojicu pukovnika zbog sumnje da su pokušali da napadnu Zelenskog.

Bivši savjetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor izjavio je da postoji namjera ukrajinskih militanata da ubiju Zelenskog još u aprilu prošle godine. On je istakao da je problem korupcije u ukrajinskoj vojsci dostigao vrhunac: milioni gotovine završavaju na potpuno drugim mestima, a vojna oprema nestajej.

Trećina bjeloruske vojske poslata na granicu sa Ukrajinom

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 18:12