Илустрација / - IOM
19/10/2021 u 23:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На аустријско-мађарској граници пронађена тијела два мигранта

Возач је побјегао и за њим се трага

Тијела два мигранта пронађена су данас у комбију пресретнутом на мађарско-аустријској граници, док је возач побјегао, саопштила је аустријска полиција.

Војска је зауставила возило које је долазило из Мађарске сматрајући га сумњивим. У њему је пронађено готово 30 натрпаних људи у врло малом простору, међу којима су двије особе умрле.

Наводи се да је 96 осталих миграната добило је воду, а сви су мушкарци из Сирије, према првим елементима истраге.

Возач је побјегао и за њим се трага.

 - Тај ужасан чин јасно показује једну ствар, да кријумчари намјерно прихватају смрт једне или више особа -  рекао је аустријски минситар унутрашњих послова Карл Нехамер (Нехаммер).

Аустријске власти, које се суочавају са већим приливом миграната на границима на истоку и југу, појачале су контроле у јулу. Од почетка године ухапшено је 250 кријумчара.

У Аустрији се слична драма догодила прије неколико година. У августу 2015. године 71 мигрант поријеклом из Сирије, Ирака и Авганистана, међу којима троје дјеце и једна беба, умрли су од гушења у затвореном одељку камиона где су их кријумчари сакрили.

Они су пронађени у Аустрији али су умрли још док су били са друге стране границе. Готово четири године касније мађарски суд је осудио њихове кријумчаре на доживотни затвор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 08:15