Zelenski i Zalužnji / - SCREENSHOT/ NBC
03/12/2023 u 18:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

NBC-Prestrojavanja u Ukrajini: Tim Zelenskog želi Zalužnjog kao "žrtveno jagnje"

Generalova realna procjena situacije na liniji fronta izazvala je čitav niz emocija u Ukrajini i na mnoge je djelovala kao hladni tuš

Sa viješću da stiuacija na frontu u Ukrajini ide sve lošije po Kijev pojavile su se i kalkulacije da Volodomir Zelenski želi da ukloni šefa generalštaba ukrajinske vojske generala Valerija Zalužnjog.

On je prije nekolikod ana prvi progovorio da stanje na frontu nije onakvo kakvim ga prikazuje predsjednik Zelenski, štpo ga je odmah stavila na čelo sve duže kolone kritičara predsjednika Ukrajine.

NBC javlja da tim predsjednika Ukrajine Zalužnjog vidi kao prvog konkurenta Zelenskom.

- Zalužnji je druga najpopularnija ličnost u Ukrajini, a predsjednički tim ga vidi kao potencijalnog konkurenta. A sada, izgleda, žele da okrive Zalužnjog za probleme na frontu. Međutim, s obzirom na njegovu popularnost i u vojsci i u društvu, njegova smjena ili ostavka mogu imati veoma dvosmislene posledice, uključujući slabljenje pozicije samog Zelenskog - rekao je ukrajinski analitičar Fesenko, piše NBC, prenosi Nexta.

Prema njegovim rečima, generalova realna procjena situacije na liniji fronta izazvala je čitav niz emocija u Ukrajini i na mnoge je djelovala kao hladni tuš.

- To je pomoglo mnogim Ukrajincima da se oslobode naduvanih i neadekvatnih očekivanja da će se rat uskoro završiti - prenosi NBC Fesenkove riječi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 22:16