Ilustracija / Shutterstock
24/08/2024 u 22:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Njemački specijalci upali u Centar za izbjeglice u Solingenu, uhapšen Sirijac

Pripadnici elitne Komande za specijalne operacije (SEK) upali su u Centar za smještaj izbjeglice u Solingenu u okviru potrage za napadačem koji je u petak uveče ubio tri osobe i ranio osmoro na festivalu u centru grada.

Prema nepotvrđenim prvim informacijama, jedan Sirijac je uhapšen, prenosi Bild. Centar za smještaj tražilaca azila je udaljen samo 300 metara od Fronhofa, mjesta jučerašnjeg napada, i na 150 metara od mjesta gdje su istražitelji popodne pronašli oružje – nož kojim je atentator u petak uveče ubio tri osobe i teško ranio osam.

Kako saznaje Bild, policijski pas je vodio istražitelje direktno od mjesta gdje je nož pronađen do doma za azilante. Specijalna jedinica je potom opkolila zgradu i konačno je upala u 20.18 časova.

Od tada je ispitano nekoliko stanara Centra.

Islamska država preuzela odgovornost za napad nožem u Njemačkoj

Podsjećamo, tri osobe su ubijene, a osam je ranjeno u napadu nožem koji se dogodio u večernjim satima 23. avgusta na Festivalu diverziteta kojim se obilježava 650. godišnjica osnivanja grada Solingena. Prvi izvještaji su govorili o tome da je nepoznati čovjek nožem radnio više ljudi na centralnom gradskom trgu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 21:56