Olena Zelenska / - SHUTTERSTOCK
25/09/2023 u 11:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Olena Zelenska: Nisam sigurna da će se Volodimir kandidovati na izborima

- Zavisiće i da li bi on bio potreban našem društvu kao predsjednik, ako će osjetiti da ukrajinsko društvo više neće željeti da bude predsjednik, vjerovatno se neće kandidovati, rekla je prva dama Ukrajine

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska u intervjuu američkim medijima otkrila da nije sigurna da će se njen suprug Volodimir Zelenski kandidovati na izborima.

Zelenska je za CBS rekla da nije sigurna da će se njen suprug uopšte kandidovati za drugi mandat, na sledećim izborima za koje, doduše, nije ni izvesno da će se uopšte održati zbog rata s Ukrajinom.

Tokom intervjua za "Face the Nation", Zelenska je rekla da političke aspiracije njenog supruga, ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, nisu stalno dobijale njenu ličnu podršku. Ali, rekla je da se ona neće, ako se on bude kandidovao za drugi mandat, osjećati nevoljko kao tokom njegove prve predsjedničke kandidature.

"Čak i kada se prvi put kandidovao, nisam to u potpunosti podržala. Ali ako se ponovo kandiduje, ako odluči da je to neophodno, pa... imamo iskustva, prošli smo kroz to", rekla je Zelenska.

Ona je dodala da nije sigurna da će se uopšte kandidovati, posebno imajući u vidu neizvesno stanje u zemlji.

"Zavisiće i da li bi on bio potreban našem društvu kao predsjednik, ako će osjetiti da ukrajinsko društvo više neće željeti da bude predsjednik, vjerovatno se neće kandidovati“, rekla je prva dama Ukrajine dodajući da će podržati svog supruga kakvu god odluku donese.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 13:43