Виктор Орбан / - ФОТО: Н1
14/11/2021 u 20:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Орбан поново изабран за лидера партије

Он је рекао да Мађарска неће напустити Европску унију, али да ће се одупријети покушајима Брисела да наруши њен суверенитет

Мађарски премијер Виктор Орбан поново је данас изабран за лидера владајуће странке Фидес на 29. конгресу те странке у Будимпешти.

Орбан је изабран са 1.061 гласом “за”, пренио је МТИ.

Он је рекао да Мађарска неће напустити Европску унију, али да ће се одупријети покушајима Брисела да наруши њен суверенитет.

 - После комунистичке бирократије… не желимо нове диктате овога пута из Брисела - рекао је Орбан делегатима на конгресу, додајући да ће Мађарска одбацити западни либерализам.

 - Нећемо одустати од права да бранимо наше границе, да зауставимо мигранте… инсистирамо на томе да је брак у Мађарској између мушкарца и жене, отац је мушкарац, а мајка је жена… и они треба да оставе нашу дјецу на миру -  додао је он.

Орбан (58) је рекао да се ЕУ мора реформисати и да је циљ Мађарске да се догоде промјене, а не да напусти блок којем се придружила 2004. године.

 - Уопште не желимо да изађемо из ЕУ, не могу да нас се отарасе тако лако. Желимо да задржимо наш суверенитет и не желимо да се нађемо у уједињеним европским државама, умјесто у интеграцији”, поручио је Орбан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:46