/ фото илустрација
08/06/2021 u 11:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пао сарадник Веље Невоље: Након лажно пријављеног нестанка, Декстер ухапшен у Аустрији

Приликом хапшења код њега су пронађена фалсификована документима, десет кила хероина и вјерује се да је његов нестанак лажно пријављен, те је на тај начин осигурао несметано кретање

На територији Аустрије јуче је спроведена полицијска акција у којој је ухапшен Дарио Ђорђевић звани Декстер, високопозиционирани члан " кавачког клана", блиски пријатељ Вељка Беливука и Марка Миљковића, пише Курир.Како наводе, он је повезиван са организацијом три убиства извршена на подручју Београда. Полцији је раније пријављен његов нестанак, пишу Новости.

Приликом хапшења код њега су пронађена фалсификована документима, десет кила хероина и вјерује се да је његов нестанак лажно пријављен, те је на тај начин осигурао несметано кретање ради извршења неких кривичних дјела.

- Његово лоцирање и хапшење спроведено је у координисаној акцији на основу информација оперативних информација припадника МУП Србије и Безбједносно информативне акције (БИА)- пише поменути портал.

Како се сумња, Ђорђевић је организатор криминалне групе, чији су неки од чланова " пали" прије мјесец дана у главном граду Аустрије, Бечу. Према неким оперативним сазнањима, он је за рачун "кавачког" клана и својих сарадника Беливука и Миљковића, организовао убиства Александра Шарца, Лазара Вукићевића и Драгана Ристића.

О Декстеру нешто више се чуло 2008. године када су у Калуђерици, у сукобу двије групе људи, које су медији тада означили као криминалне банде, смртно страдали Владимир Досковић и Далибор Миленковић, док су двије особе тешко повријеђене.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:21