/ - FOTO YOUTUBE
22/04/2022 u 12:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Папа отказао састанак са руским патријархом

Фрањо је рекао да му је жао што је план морао бити "суспендован" јер су ватиканске дипломате савјетовале да би такав сусрет "могао у овом тренутку изазвати пуно нејасноћа

Планови за састанак папе Фрања са руским патријархом Кирилом у Јерусалиму у јуну одложени су, рекао је Папа за аргентински лист. Ројтерс  је 11. априла обавијестио да Ватикан размишља о продужењу Папине посјете Либану 12. и 13. јуну за један дан да се може састати са Кирилом у Јерусалиму 14. јуну.

Фрањо је у разговору за Ла Национ рекао да му је жао што је план морао бити "суспендован" јер су ватиканске дипломате савјетовале да би такав сусрет "могао у овом тренутку изазвати пуно нејасноћа", пише Аваз.

Ово је требао да буде други сусрет, а први пут састали су се на Куби 2016. године. То је био први сусрет неког Папе и вође Руске православне Цркве од раскола између источне и западне Цркве 1054. године. Кирил (75) је отворено подржао руску инвазију на Украјину, чиме је подијелио православни свијет и изазвао интерну побуну какву се не памти.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 16:14