Илустрација
15/06/2021 u 11:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Почео састанак Вучића и Куртија са посредницима ЕУ

Послије састанка није планирана заједничка конференција за новинаре учесника, већ ће се Курти, Вучић и Лајчак одвојено обратити медијима

Нова рунда дијалога Београда и Приштине на највишем нивоу у којем се први састају предсједник Србије Александар Вучић и косовски премиејер Аљбин Курти почела је данас у Бриселу, пренела је Радиотелевизија Србије (РТС).

На састанку учествују и високи представник ЕУ за спољну политику и безбједнсот Жозеп Борел и специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак.

Прије заједничког састанка Борел и Лајчак одвојено су разговарали са Куртијем и Вучићем.

-Почетак, надам се, доброг дана за Србију овде у Бриселу. Дијалог је важан, Србија је најважнијаћ- написао је Вучић на Инстаграму уз фотографију са званичницима ЕУ.

Послије састанка није планирана заједничка конференција за новинаре учесника, већ ће се Курти, Вучић и Лајчак одвојено обратити медијима.

Борел је у поруци уочи састанка позвао Приштину и Београд да искористе нови замах у Дијалогу о нормализацији односа, али и замах у новим гледањима на Западни Балкана у Европској унији (ЕУ) и постигну свеобухватни споразум који је "пут у европску будућност".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:11