/ фото: ЕУРОПОЛ
15/06/2021 u 15:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Разбијена криминална група: Држали на нишану раднике златара

Организована криминална група, која стоји иза насилних оружаних пљачки почињених широм Европе, разбијена је у међународној акцији коју је спровео Еуропол

Организована криминална група, која стоји иза насилних оружаних пљачки почињених широм Европе, разбијена је у међународној акцији коју је спровео Еуропол. Како су навели, током  последње двије године ухапшено је шест особа, држављани Естоније.

- Банда наоружана великим чекићима и пиштољем, држала је на нишану раднике златара, прије него што би разбила стаклене пултове и побјегла са украденим накитом. Ова криминална група повезана је са два разбојништва у Бастиљи (Француска) 2016. и 2017. године, једним покушајем разбојништва у Венецији (Италија) 2017. године и једним разбојништвом у Инсбруку (Аустрија) 2017. године.

Истрагу ових пљачки реализовал је француска полиција заједно са италијанским карабињерским корпусом, аустријском савезном полицијом, финском полицијом и естонском полицијом.

- Међународну координацију спроводио је Еуропол који је 2017. окупио националне истражитеље који од тада уско сарађују. Од тада је Еуропол пружао континуирани развој и анализу обавјештајних података као подршку теренским истражитељима- речено је из Еуропола.

Ова операција реализована је у оквиру Европске мултидисциплинарне платформе против кивичних пријетњи (EMPACT).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 09:42