/ - FOTO: SHUTTERSTOCK
06/11/2023 u 10:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Roterdam: 700 kilograma droge pronađeno nakon alarma protiv provale

Prema navodima policije, vjerovatno je riječ o kokainu

Holandska olicija je u subotu ujutro u jednoj zgradi u Roterdamu pronašla 700 kilograma droge. Prema navodima policije, vjerovatno je riječ o kokainu. U vezi sa ovim uhapšeno je osam muškaraca, piše Crimesite.

Policajci su drogu pronašli nakon prijave provale u zgradu na Bovendijku, u poslovnom parku Hoog Zestienhoven. Taj izvještaj je u kontrolnu sobu policije zaprimljena u subotu ujutro u 10.15 sati.

Kada su policajci otišli da provjere lokaciju, vidjeli su više muškaraca kako bježe. Neki od njih pokušali su pobjeći kroz jarke, ali nisu stigli daleko, navodi policija u poruci ovog vikenda. Policijski helikopter i Kraljevska vojna policija pomogli su u potrazi za muškarcima, kojih je svih osam pronađeno na tom području i uhapšeno.

U međuvremenu je istražena zgrada na Bovendijku. Ubrzo je postalo jasno zašto su muškarci pobjegli. U zgradi su pronađene stotine kilograma droge. Oni su sada uništeni, saopštila je policija. Osumnjičeni su u subotu i dalje bili u pritvoru i u toku su ispitivanja.

Policija istražuje porijeklo droge i ko bi još mogao biti umiješan. Ona ne isključuje još hapšenja.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 22:05