Ilustracija / - SOBOTAINFO
09/07/2024 u 18:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Slovenija: Državljani Crne Gore nakon hapšenja pušteni na slobodu

Policija u Sloveniji nakon što je uhapsila navodne pripadnike jednog od dva suprotstavljena crnogorska klana - kavačkog i škaljarskog, pustila ih je na slobodu jer je ustanovljeno je nisu osumnjičeni ni za šta, prenose slovenački mediji. Kako je nezvanično potvrđeno portalu Dan iz policije, od troje uhapšenih, dvojica su državljani Crne Gore.

- U međunarodnoj razmjeni informacija potvrđeno je hapšenje dva državljanina Crne Gore kao i državljanina Bosne i Hercegovine na teritoriji Slovenije zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela kriminalno udruživanje, saopšteno nam je iz policije nakon akcije hapšenja.

Međutim, sva tri uhapšena lica kratko su zadržana, pišu tamošnji mediji, iako su prvobitno uhapšeni zbog planiranja ubistva Žarka Tešanovića iz Ljubljane, a ubistvo je, navodno, naručila kriminalna grupa - kavački klan iz Crne Gore, prenosi Večer.

Istražni sudija je smatrao da policija i tužilaštvo nisu prikupili dovoljno dokaza da su osumnjičeni članovi kriminalne grupe kavački klan, za koju se navodi da je naredila novu likvidaciju u Sloveniji. Zbog toga ih policija nije ni privela istražnom sudiji, već je svu trojicu osumnjičenih pustila iz pritvora.

Podsjetimo, policija je u Portorožu uhapsila D. Đ. i S. B., pod sumnjom da su u januaru 2023. godine likvidirali jednu osobu u Ljubljani i mnoge druge pripadnike protivničkog škaljarskog klana u Crnoj Gori. Treća osoba, prema sumnjama policije, trebalo je da im pomogne oko smeštaja, prenosi Večer.

Slovenačka policija uhapsila dva člana kavačkog klana: Osumnjičeni za ubistvo u januaru prošle godine

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. septembar 2024 08:25