Photo by Artem Kniaz on Unsplash
07/07/2021 u 15:31 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Словенија размишља о пооштравању епидемиолошких мјера

Министар здравства Поклукар казао је да је ове недеље у Словенији већ потврђено 70 случајева заразније „делта варијанте“ и да треба бити опрезан и приликом туристичких путовања у иностранство

Словеначка влада размишља о пооштравању мјера против епидемије ковида-19, због свакодневног раста броја заражених, недовољне вакцинације, заразније "делта варијанте" вируса и веће мобилности људи током љетних мјесеци, преноси Н1.

-Јасно је шта нас чека идућих недеља и мјесеци ако не постигнемо довољну вакцинисаност. Више немамо изговора јер је вакцина довољно- казао је након састанка с епидемиолозима премијер Јанез Јанша, јавља Хина.

Директор Института за јавно здравље Милан Крек рекао је после састанка са премијером и министром здравства Јанезом Поклукаром, да треба стално упозоравати на опасност од „делта соја“ коронавируса који је много заразнији од онога који је прошле године изазвао други јесењи талас и да је зато потребно заоштрити самозаштитне мјере и убрзати кампању вакцинације.

Министар здравства Поклукар казао је да је ове недеље у Словенији већ потврђено 70 случајева заразније „делта варијанте“ и да треба бити опрезан и приликом туристичких путовања у иностранство и избјегавати масовније скупове.

Како преносе словеначки медији, Влада није задовољна одзивом грађана на вакцинацију, а да би се постигао масовни имунитет у идуће два мјесеца требало би вакцинисати још најмање 200.000 људи.

Словеначка влада је потврдила да су за 24 сата потврђена 73 нова случаја заразе што је 55 одсто више него прије недељу дана. Удвостручен је удио позитивних међу тестиранима – сада их је 3,5 одсто, а процјена је да је у Словенији још 427 активних случајева. Инциденција случајева заразе на 100.000 становника износи 19 у протеклом 14-дневном раздобљу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:31