Јенс Столтенберг / - РТРС
22/10/2021 u 12:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Столтенберг: ЕУ и НАТО сарађују на доношењу стабилности Балкану

Заједно чинимо еуроатлантски регион сигурнијим и стабилнијим, нагласио је Столтенберг

Европска унија (ЕУ ) и НАТО савез током посљедних година подигле су сарадњу на “ниво без преседана”, и блиско сарађују на доношењу мира и стабилности у региону Западног Балкана, казао је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, јавља ТВЦГ преноси портал РТЦГ.

Другог дана састанка Сјеверноатлантског савјета на нивоу министара одбране, коме присуствују и партнери из Финске, Шведске и представници Европске уније, Столтенберг је казао да Алијанса и партнери дијеле исте вриједности и суочавају се са истим изазовима.

-Заједно чинимо еуроатлантски регион сигурнијим и стабилнијим- нагласио је Столтенберг.

Столтенберг каже да је од 2014. године сарадња НАТО-а и ЕУ подигнута на ниво без преседана и сарађују у бројним областима- у дијељењу информација у реалном времену о сајбер нападима и дезинформацијама, рјешавању проблема илегалних миграција у Егејском мору, као и блиској сарадњи на доношењу мира и стабилности у региону Западног Балкана.

-Посљедњих година Финска, Шведска и НАТО развиле су начине да се увјере да можемо да радимо заједно у кризи. Тако да наше снаге могу да дјелују и комуницирају једне са другима брзо и безбједно. Наше снаге вјежбају заједно, и водимо редован политички дијалог на свим нивоима- казао је Столтенберг.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:47