Јенс Столтенберг / - РТРС
07/04/2022 u 17:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Столтенберг: НАТО повећава подршку Украјини, БиХ и Грузији

Објаснио је да би за БиХ могао да се развије нови пакет за изградњу одбрамбених капацитета, а да би помоћ била "прилагођена, вођена потражњом и пружена уз пуну сагласност заинтересованих земаља"

Земље чланице НАТО сагласиле су се данас да појачају подршку Украјини и обезбиједиће широк спектар оружаних система тој земљи, саопштио је генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг након састанка на високом нивоу у Бриселу.

Столтенберг је новинарима рекао и да је договорено да се учини више како би се помогло осталим партнерима и обезбиједила њихова способност да се бране, што укључује и Босну и Херцеговину и Грузију, преносе свјетски медији.

Објаснио је да би за БиХ могао да се развије нови пакет за изградњу одбрамбених капацитета, а да би помоћ била "прилагођена, вођена потражњом и пружена уз пуну сагласност заинтересованих земаља".

Столтенберг је указао на то да је НАТО Украјини пружио значајну подршку у опреми и обучио десетине хиљада украјинских снага у годинама прије руске операције, као и да је након тога пружио даљу помоћ.

Навео је и да је позив украјинском министру спољних послова Дмитру Kулеби на самит НАТО један од начина на који Алијанса потребе Украјине држи на врху своје агенде.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 02:59