/ - фото илустрација
17/11/2021 u 22:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Шведска: Ковид пропуснице за догађаје са 100 и више људи

Министарка здравља Лена Халенгрен казала је да је Влада припремила предлог прописа који треба да буде представљен парламенту

Шведска влада планира да уведе ковид потврде о вакцинацији против коронавируса, као услов за учешће на догађајима у затвореном простору гдје присуствује више од 100 људи.

То је мјера коју препоручују здравствени званичници, уз упозорење на све већи број инфекција које се очекују у наредним седмицама. Стопе заразе порасле су у већем дијелу Европе посљедњих седмица, а Шведска, тешко погођена раније током пандемије, очекује да забиљежи сличан пораст, уз врхунац новог таласа средином децембра, преноси Ројтерс.

Министарка здравља Лена Халенгрен казала је да је Влада припремила предлог прописа који треба да буде представљен парламенту са циљем да вакцина пропуснице буду на снази од 1. децембра.

- Ширење инфекција се повећава у Европи. Још није примјећено у Шведској, али нисмо изоловани. Морамо да будемо спремни да користимо сертификате о вакцинацији- рекла је Халенгрен на конференцији за новинаре.

Око 85 одсто свих Швеђана старијих од 16 година примило је једну дозу вакцине, а 82 одсто је имунизовано са двије дозе или више.

Шведска тренутно има најмањи број пацијената од ковида-19 у болницама и на интензивној њези у Европској унији, у односу на величину популације.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 22:18