policija  / - FOTO: EPA
07/06/2024 u 18:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Švedska policija uhapsila 19 propalestinskih aktivista na Univerzitetu u Stokholmu

Švedska policija danas je uhapsila 19 propalestinskih aktivista koji su se zabarikadirali na trećem spratu zgrade Kraljevskog tehnološkog instituta (KTH) u Stokholmu.

Oni će vjerovatno biti krivično gonjeni zbog ometanja i neposlušnosti policiji, navodi policija.

Aktivisti su oko podneva blokirali stolicama i stolovima ulaz u zgradu instituta, dok su neki demonstranti uzvikivali "Slobodna Palestina" i kačili palestinske zastave na prozore.

Ubrzo su se ispred KTH-a pojavile osobe koje podržavaju aktiviste, ali i veliki broj policajaca koji su upali u zgradu, prenosi AP.

Aktivisti su na mreži Instagram saopštili da su zauzeli zgradu kako bi izvršili pritisak na KTH da prestane da sarađuje sa izraelskim univerzitetima.

Prošle nedjelje, nekolicina propalestinskih aktivista je nakratko privedena u vezi sa neovlašćenim demonstracijama ispred KTH.

U glavnom gradu Danske, aktivisti su sklonili šatore sa kampusa Univerziteta u Kopenhagenu, a neki od njih su se u srijedu premjestili na Trg gradske kuće, gdje su postavili šatorski kamp, zahtijevajući da Danske bojkotuje prodaju oružja Izraelu, prenose agencije.

(VIDEO) Policija ušla na Univerzitet u Amsterdamu da okonča propalestinske proteste

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. jun 2024 15:51