/ - фото: CRIMESITE.NL
17/02/2022 u 17:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шверц 800 кг кокаина: Ухапшен најтраженији Белгијанац

Када је ухапшен, боравио је у стану у Цириху са својом дјевојком Холанђанином и тек рођеном бебом

У сриједу увече је у Швајцарској ухапшен 35-годишњи Белгијанац за којим је Белгија годинама трагала у вези са веома великим и међународним шверцом кокаина, али и због осуде за насилна дјела. 

Како је саопштило тужилаштво у Антверпену, он је оптужен у неколико великих досијеа о дрогама као велики увозник кокаина.

Gazet van Antverpen пише да се ради о Флору Б. (37). Он је 2020. године осуђен од стране Апелационог суда у Антверпену на четири године затвора „због крађе уз насиље у групи, изнуде оружјем и противправног лишења слободе уз пријетњу смрћу“. Та кривична дјела су се догодила 12. и 13. фебруара 2016. године. Жртва је била холандски трговац дрогом, преноси crimesite.

Он је у бекству од прољећа 2020. године. Али власти у Холандији и Белгији редовно су сазнавале за његове активности. У Белгији је осумњичен у три истраге које су у току: у Антверпену, Западној Фландрији и Источној Фландрији. 

Полиција као једну од водећих личности види Флора Б. Име Б. се такође налази у истрази у Антверпену о малтретирању лучког радника и шверцу кокаина кроз луку Антверпен, поред Холанђанина Јоса Л.

Б. је редовно долазио у Холандију, укључујући и непосредно преко границе у Источном Брабанту, гдје му је холандска полиција такође регистровала адресу. У прољеће 2008. белгијске власти су га ставиле на јавну потјерницу и његова фотографија је дистрибуирана.

Када је ухапшен, боравио је у стану у Цириху са својом дјевојком Холанђанином и тек рођеном бебом. Како наводе, 10. октобра 2018. из Суринама у луку Антверпен испоручен је један број контејнера са пиринчем.  Белгијска полиција је добила дојаву да се у једном од контејнера налази велика залиха кокаина. Контејнер је измјерен, али није прегледан, већ је брзо пребачен у складиште у Врасену. 

Током посматрања, примјећено је да се један број аутомобила са холандским регистарским бројевима вози напред-назад. Контејнер је потом наставио пут ка Молдавији. Тамо се контејнер поново вага на граници. Тада је контејнер био 700 до 800 килограма лакши него на кеју у луци Антверпен. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 19:15