Tejlor Svift / - SHUTTERSTOCK
07/08/2024 u 22:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U Beču uhapšene dvije osobe zbog navodnog planiranja napada na koncertu Tejlor Svift

Bezbjednosne mjere su pojačane za koncerte Tejlor Svift u Beču ove nedjelje, nakon što su dvojica osumnjičenih uhapšena zbog navodne zavjere o terorističkom napadu, saopštile su vlasti, prenosi Gardijan.

Austrijske vlasti su uhapsile devetnaestogodišnjeg mladića zbog navodnog planiranja islamističkog napada u Beču, u vezi sa koncertima američke zvijezde Tejlor Svift kasnije ove nedelje,prenosi ovaj medij.

Mladić, koji je „u poslednjim nedeljama“ obećao vjernost Islamskoj državi (IS), priveden je u Donjoj Austriji, oko sat vremena udaljenoj od prijestonice, rano u srijedu, rekao je na konferenciji za medije vodeći austrijski bezbjednosni šef Franc Ruf, prenosi Gardijan.

- Uspostavili smo odgovarajuće pripremne radnje, kao i da je devetnaestogodišnji počinilac usmjeren na koncerte Tejlor Svift u Beču - rekao je Ruf, prenosi ovaj medij.

Tejlor Svift će održati tri koncerta u Beču

Vjeruje se da se mladić, austrijski državljanin, radikalizovao na internetu, navodi se. Ruf je rekao, prenosi Gardijan, da su hemijske supstance zaplijenjene u domu osumnjičenog i da se trenutno procjenjuju.

Druga osoba, za koju se vjeruje da je bila u kontaktu sa osumnjičenim, uhapšena je u Beču, navodi se u tekstu.

Policijske mere biće pojačane u Beču u narednim danima, posebno na ulazima na koncerte Tejlor Svift koji će se održati u četvrtak, petak i subotu u Beču u okviru njene Eras turneje, piše Gardijan.

Oko 65.000 gledalaca se očekuje na svakom nastupu. Ruf je rekao, prenosi ovaj medij, da će se posebna pažnja posvetiti provjeri ulaza, i da bi posjetioci trebali da planiraju malo više vremena.

Šef bečke policije, Gerhard Purstl, piše, rekao je da je konkretna opasnost minimizovana, ali pošto još uvijek postoji „apstraktna opasnost“, biće preduzete neophodne mjere, uz angažovanje specijalnih jedinica za koncerte.

U novembru 2020. godine, osuđeni simpatizer Islamske države pucao je u centru Beča, ubivši četvoro ljudi i ranivši 23 prije nego što ga je policija ubila, navodi se.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 15:15