Вакцинација грађана
12/10/2021 u 21:34 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У ЕУ вакцинисано 75 одсто пунољетних грађана

Министри здравља земаља Европске уније данас су се на неформалном засиједању у Словенији информисали о прављењу здравствене уније у ЕУ-у, како би блок одговорио на будуће здравствене изазове

У Европској унији је 75 одсто пунољетних грађана вакцинисано, саопштила је данас европска комесарка за здравље Стела Kиријакидис.

Министри здравља земаља Европске уније данас су се на неформалном засиједању у Словенији информисали о прављењу здравствене уније у ЕУ-у, како би блок одговорио на будуће здравствене изазове.

Европска стретегија набавке вакцина и имунизације омогућила је "успјех без преседана", при чему су кључни били сарадња чланица и показана солидарност, казала је Kиријакидис.

Успјех се, по њеним ријечима, показао у томе што је до сада у ЕУ имунизовано 75 одсто одраслих особа, пренијела је Хина.

 - Међутим, потребан нам је и већи проценат вакцинисаних и то свуда. То је била моја главна порука - додала је.

Kако би се постигло да се стратегија вакцинисања и контролисања пандемије, а затим повратка у нормалан живот осигура на глобалном нивоу, потребна је и солидарност, па је и на данашњем неформалном засиједању министара здравља дато јасно обећање да ће ЕУ државама ван Уније до средине идуће године донирати 500 милиона доза вакцина против ковида, од чега 250 милиона прије краја ове године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 23:55