Амстердам / - WIKIPEDIA
21/09/2021 u 06:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Холандиjи ковид пропусница потребна и за тоалет

Ако желите да користите тоалет, мораћете да покажете своj код, навело jе министарство и подсјетило да jе QR код коjи потврђуjе да jе особа вакцинисана обавезан за грађане почев од 13. године

Иако муштериjе холандских барова нису у обавези да покажу ковид пропусницу за пиће или jело на тераси, ипак ће морати да имаjу ту пропусницу ако иду у тоалет, саопштило jе холандско Министарство здравља.

Холандске власти су прошле недjеље укинуле нека ограничења у борби против корона вируса, међу коjима jе укидање држања физичког одстоjања, али су наjавиле ковид пропуснице за барове, ресторане и фестивале.

„Ако желите да користите тоалет, мораћете да покажете своj код“, навело jе министарство и подсјетило да jе QR код коjи потврђуjе да jе особа вакцинисана обавезан за грађане почев од 13. године.

Међутим, холандски премиjер Марк Руте недавно jе рекао да ниjе добра идеjа правити изузетак за муштериjе коjи сједе на терасама кафеа, jер ће људи неизбјежно морати да уђу да плате рачун или да оду у тоалет.

„Влада jе хтјела да ковид пропусница буде присутна свуда у хотелиjерству“, изjавио jе Франс пресу неименовни представник холандског Министарства здравља коjи jе додао да то не треба да смета људима коjи желе више слободе.

Међутим, та слобода не може да буде без неких ограничења, додао jе он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 18:08