Увредљиви графити поново на Космету / - Канцеларија за КиМ
25/09/2021 u 20:59 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У селу Клокот на Космету освануо графит УЧК

Канцелариjа за КиМ оштро jе осудила наjновиjи инцидент коjи има за циљ да заплаши и отјера Србе са своjих огњишта, али истиче да наш народ препознаjе позадину ове поруке и неће насјести на провокациjе

У општини Клокот на Космету на српској кући освануо је графит УЧК, преноси Б92.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије истакла је да је на зиду куће у српскоj општини Клокот освануо исписан графит коjи слави терористичку организациjу УЧК.

– До овог инцидента долази у данима када се српски народ на простору Косова и Метохиjе суочава да снажним притисцима и бруталним пријетњама Приштине, када се Срби приводе и хапсе због поштовања Бриселског споразума и истицања симбола Заjеднице српских општина, коjи се цијепаjу и скидаjу – наводи се у саопштењу.

Очигледно jе, истичу из Канцелариjе, да jе на КиМ добродошла злочиначка организациjа УЧК, али jе ЗСО забрањена ријеч, иако jе на формирање Заjеднице српских општина Приштина ставила своj потпис у Бриселу, прије 3.080 дана.

– Политичари из Приштине, коjи своjим jедностраним одлукама и запаљивим антисрпским изjавама директно подгријаваjу овакве инциденте, отворено се ругаjу међународноj заjедници и Бриселу због непоштовања преузетих обавеза –  истиче се у саопштењу.

Канцелариjа за КиМ оштро jе осудила наjновиjи инцидент коjи има за циљ да заплаши и отјера Србе са своjих огњишта, али истиче да наш народ препознаjе позадину ове поруке и неће насјести на провокациjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 10:37