/ Policía Nacional tviter
20/08/2021 u 20:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ухапшен Мароканац: Бродом шверцовао мигранте без хране и воде

Прије путовања мигранти су провели три ноћи на отвореном у пустињи

Агенти Националне полиције Шпаније ухапсили су једног од скипера које је спасио теретњак "Ever Grace", у којем је путовало 47 људи и који је најмање двије недеље плутао на мору. Тада је страдало, током преласка, 14 људи, cope.es.

- Ухапшени је 43-годишњи мушкарац мароканске националности, који је наводни извршилац злочина који фаворизује илегалну имиграцију и несмотрено убиство у Лас Палмас де Гран Канарији- саопштила је шпанска полиција.

Прије путовања мигранти су провели до три ноћи на отвореном у пустињи, са мало залиха воде и хране, а откад је чамац кренуо, двојица мушкараца преузела су руковање кормилом и два уређаја за позиционирање.

- У сваком случају, трећег дана пловидбе бензин је нестао и они су плутали на отвореном мору, чему је додато да је један од два ГПС уређаја отказао па нису били сигурни у свој прави положај. Свему овоме додаје се да истог дана када су били на води, је нестало и воде и хране, па је већина имиграната почела пити морску воду, због чега су људи на броду почели умирати у наредним данима- истакли су из полиције.

Након десет дана удаљености, уочио их је трговачки брод "Ever Grace", који је био одговоран за спасавање и пружање прве помоћи преживјелима, иако су током спасавања, а због временских услова, четири имигранта пала у воду без струје помогао.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:55