/ - FOTO: TWITTER
12/01/2022 u 17:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ухапшен мушкарац: Убио породицу прије десет година

Француска полиција ухапсила је данас мушкарца због убиства британске породице ирачког поријекла 2012. године у удаљеном алпском регион

Француска полиција ухапсила је данас мушкарца због убиства британске породице ирачког поријекла 2012. године у удаљеном алпском региону, што је био један од најозлоглашенијих неријешених случајева у Француској. 

Хапшење ће омогућити истражитељима да изврше претресе и провјере кретање те особе у вријеме убиства три члана породице Ел Хили и бициклисте у пролазу 5. септембра 2012. године, рекли су тужиоци у Ансију. 

Полиција алпског града Шамберија привела је мушкарца. Телевизија БФМ јавила је да је ријеч о човјеку којег је полиција већ испитала као свједока у овом случају, али да он никада није приведен, пише Аваз.

Saad el Hili (50), рођени Ирачанин са британским држављанством, који је у Француској био туриста, убијен је из ватреног оружја заједно са својом четрдесетседмогодишњом супругом Икбал и њеном седамдесетчетворогодишњом мајком на шумском паркиралишту у близини села Шевалин у брдима изнад језера Анси. 

Свако од њих је упуцан неколико пута у аутомобилу "BMW" караван, који је регистрован у Великој Британији, а више од 20 чаура пронађено је у близини возила.

Двије кћерке пара, које су тада имале седам и четири године, преживјеле су напад, али је старија дјевојчица погођена и тешко претучена, наводи "АФП".

Француски бициклиста Силвен Молије (45) убијен је, такође, након што је очигледно налетио на лице мјеста. Други детаљи бит ће објављени тек када мушкарцу истекне притвор, рекли су тужиоци.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:03