/ - POLICíA NACIONAL
06/12/2021 u 13:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ухапшени отмичари: Премлаћивали и ледом мучили жртву

За слободу отетог мушкарца тражили су 1.500.000 еура

Национална полиција шпаније је привела 12 људи због њиховог наводног учешћа у отмици човјека у Марбељи који је био притворен и мучен пет дана у Коину. Према истрази, организација је за његово ослобађање тражила 1.500.000 еура ,износ којим су хтјели да обештете крађу пошиљке дроге коју су приписали жртви.

- Догађаји су се десили у септембру. Особа блиска жртви појавила се у полицијској станици у Марбељи како би пријавила његову отмицу од стране петорице мушкараца са капуљачама. Агресори су, према наводима подносиоца притужбе и свjедока догађаја, носили ватрено оружје и одбрамбене аеросоле којима су успјели да га имобилишу и отму. Истражитељи су дошли до групе трговаца дрогом основаних у Сеути, Марбељи, Коину и Беналмадени и открили да имају вишеструку евиденцију о насилним злочинима, трговини дрогом, илегалном посједовању оружја и убиствима. Поред тога, открили су да су почетком године претрпили крађу пошиљке дроге чију су одговорност приписали жртви- пише шпански портал laopiniondemalaga.

Агенти су на крају лоцирали мјесто заточеништва у кући у тешко приступачном дијелу Коин. Уређај за надзор је кулминирао ослобађањем киднапованог, којим је потврђено да је током отмице трпио сталне пријетње, премлаћивања, потпуно неспавање и стварање хипотермије са леденим облозима који су му стављени по тијелу док је директно примао ваздух из вентилатора. Истрага је такође открила да су, након што су га пустили, отмичари контактирали породицу жртве тражећи 1.500.000 еура .

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:23