/ Policía Nacional
11/10/2021 u 12:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО) Ухапшено 20 особа: Рибарским бродом преносили 4.248 килограма кокаина

Истрага је започела у јуну 2020. године када је шпанска полиција кренула трагом шпанско-мароканског држављанина који је водио криминалну организацију

Управа полиције Шпаније, у сарадњи са португалским колегама, одузела је 4.248 килограма кокаина и ухапсила 20 особа који припадају криминалној организацији. Према наводима истраге, та криминална организација имала је циљ да дрогу увезе помоћу рибарског брода.

- Истрага је започела у јуну 2020. године када је полиција кренула трагом шпанско-мароканског држављанина који је водио криминалну организацију посвећену увођењу кокаина у Европу. Тако су агенти утврдили да је рибарски брод превозника дроге пловио до одређене географске тачке у Атлантику, коју је организација установила ради прикупљања значајне количине кокаина- саопштено је из тамошње полиције.

image
Policía Nacional

Полиција Шпаније, Колумбије, Сједињених Држава, Француске и Венецуеле припремила је заједнички уређај којим је успјела открити како је рибарски чамац оних који обично лове на Карибим, вучући брзи брод, био на мјесту испоруке кокаина.

- Начин рада криминалне организације био је пружање сигурности приликом размјене, будући да се употреба глисера овог профила не може открити на тим географским ширинама и нуди нарко-оператерима додатну флексибилност када је у питању избјегавање полицији. Операција је резултирала заплијеном 77 паковања са 4.248 килограма кокаина- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:58