/ - фото: WWW.CRIMESITE.NL
26/01/2022 u 17:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ухапшено више особа: Пала највећа лабораторија за дрогу у Белгији

Белгијска полиција је саопштила да је претресла пет кућа и два пословна простора у двије одвојене истраге о тешким злочинима

Белгијска полиција је у уторак саопштила да је претресла пет кућа и два пословна простора у двије одвојене истраге о тешким злочинима. Готовина, луксузна роба, три комада ватреног оружја и неколико аутомобила запљењени су у Херхуговарду и Опмеру, пише crimesite. Двојица осумњичених су ухапшена. Акције се тичу велике производње синтетичких дрога у Белгији.

У истрази против 54-годишњег становника Херхуговарда, FIOD и полиција су претресли кућу и ауто-компанију у општини Опмер. Запљењено је више аутомобила, готовине и луксузне робе.

-  Мушкарац се сумњичи да је трговао више аутомобила чија је километража обрнута. Евентуална штета се процјењује на 1.500 еура по трансакцији. Мушкарац је ухапшен због преваре, фалсификовања и прања новца. Тренутно је у ограничењима- пише наведени портал.

У другој истрази над 33-годишњим становником Херхуговарда, претресене су четири куће и један пословни простор у Барендрехту. 

- Запљењена је готовина, аутомобил и три комада ватреног оружја. Ухапшен је осумњичени. Он се сумњичи за оснивање великих лабораторија за синтетичку дрогу, трговину сировинама и хардвером за производњу синтетичких дрога и продају синтетичких дрога. Он се сумњичи да је био умијешан у лабораторију за синтетичку дрогу која је претресена септембра 2020. у Ленделедеу у Белгији. Ова лабораторија се налазила у старом свињцу и била би највећа лабораторија за таблете дроге икада направљена у Белгији. Против 33-годишњег осумњиченог се води и финансијска истрага због сумње на прање новца, укључујући и биткоине- наводи поменути портал.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:54