Илустрација / - РТРС
23/09/2021 u 19:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Уручили протестну ноту: Русија угрозила ваздушни простор Естоније

Додаје се да је лет протекао у строгој сагласности са међународним правилима коришћења ваздушног простора, а без нарушавања граница других

Министарство спољних послова Естоније уручило је протестну ноту руском амбасадору Александру Петрову данас, оптужујући Москву да је наводно „нарушила њен ваздушни простор“.

 - Министарство спољних послова Естоније позвало је руског амбасадора да изрази протест и преда биљешку о јучерашњем нарушавању ваздушног простора -  наводи се у саопштењу, преноси руска агенција Тас с.

Како наводи агенција Тас с, министарство спољних послова није прецизирало природу и детаље инцидента.

Министарство одбране Русије одбацило је тврдње министарства спољних послова Естоније да је руски авион А-50 ушао у ваздушни простор Балтика.

 - Посада авиона А-50 била је 22. септембра на планираном лету са аеродрома у Калињинградској области до своје сталне базе. Лет је настављен договореном рутом, а посада авиона била је у контакту са естонским контролорима ваздуха - речено је новинарима у руском министарству одбране.

Додаје се да је лет протекао у строгој сагласности са међународним правилима коришћења ваздушног простора, а без нарушавања граница других.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:08