Pozar u kovid bolnici / - UNSPLASH
02/09/2023 u 11:30 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vatra u Grčkoj bukti već 15 dana: U gašenju požara učestvuje skoro 600 vatrogasaca

Juče su izbila 44 nova požara, a vatrogasne službe su tada ugasile i 81 požar širom države

Borba grčkih vatrogasaca sa vatrenom stihijom u oblasti Evros, na sjeveroistoku Grčke, nastavlja se već 15. dan, a situacija sa požarima je nešto bolja nego prethodnih dana, prenosi Nova.rs.

Prema podacima Vatrogasne službe, trenutno se radi na raštrkanim aktivnim izbijanjima unutar područja Sufli, Kornofolia, Dadia, Kotronia, Sidiro i Januli.

Juče su izbila 44 nova požara, a vatrogasne službe su tada ugasile i 81 požar širom države.

U gašenju požara učestvuju 582 vatrogasca sa 129 vozila i 16 jedinica bez vozila, kao i osam aviona i dva helikoptera, navodi portal Katimerini.

Pomoć u gašenju požara pruža Evropski mehanizam civilne zaštite sa snagama Francuske, Španije, Kipra, Rumunije, Češke, Bugarske i Slovačke, a preko međudržavnih sporazuma pomoć je stigla iz Albanije i Srbije.

U gašenju učestvuje veliki broj dobrovoljnih vatrogasaca, snaga koje su stavili na raspolaganje grčka policija i vojska, kao i cisterne za vodu i mehanizacija iz regiona.

Rizik od požara je danas i dalje visok u regionima Atike, Centralne Grčke, istočne Makedonije i Trakije, kao i regionu Sjevernog Egeja i pripadnici Vatrogasne službe ostaju u opštoj pripravnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
GRČKAVATRAPOŽAR
30. april 2024 12:27