/ - фото твитер
10/01/2022 u 10:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Антиваксери напали члана Макронове странке: Гађали га блатом

Француски предсједник је рекао да жели да "изнервира" невакцинисане тако што ће им живот толико закомпликовати да ће се морати да се вакинишу

Француски политичар Стефан Клеро, који је члан владајуће странке "Република у покрету" француског предсједника Емануела Макрона, изјавио је данас да су га током викенда напали демонстранти који су протестовали против увођења ковид пропуснице.

- Очигледно ћу покренути судски поступак. Неки људи мисле да се не доносе праве одлуке. Сви путем поште добијамо пријетње смрћу, а ово у једном тренутку мора да престане -рекао је Клеро за "Франс инфо", преноси Блиц.

Француска министарка за море Аник Жирарден осудила је напад на Клероа, објавивши на Твитеру слику инцидента, на којој се види како демонстранти гађају блатом Клероа док он стоји испред своје куће.

- Напад на Стефана Клероа испред његове куће током демонстрација против здравствене пропуснице је потпуно неприхватљив. Слике су изузетно шокантне - написала је Жирарден.

Напад на Клероа, који се догодио у недељу, долази усред све већег гнијева јавности у Француској који је изазвала једна Макронова изјава.

Наиме, француски предсједник је недавно рекао да жели да "изнервира" невакцинисане људе тако што ће им живот толико закомпликовати да ће се на крају морати да се вакинишу против ковида-19.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 03:50