Чешки милионер возио 417 km/h / - принтскрин Јутјуб
25/01/2022 u 09:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Чешки милионер возио 417 km/h аутопутем у Њемачкој

Према њемачким законима и тзв. појединачна трка забрањена је ако се возач „неприлагођеном брзином, грубо кршећи правила и необазриво вози у циљу постизања највеће могуће брзине“, саопштила је полиција у Магдебургу

Њемачка полиција покренула је истрагу против чешког мултимилионера Радима Пасера који је немачким аутопутем возио 417 km/h и после се тиме хвалио на YouTube.

Иако на њемачким аутопутевима нема ограничења брзине, тркање је забрањено.

Према њемачким законима и тзв. појединачна трка забрањена је ако се возач „неприлагођеном брзином, грубо кршећи правила и необазриво вози у циљу постизања највеће могуће брзине“, саопштила је синоћ полиција у Магдебургу.

На видео-снимку, који је чешки грађевински подузетник Радим Пасер поставио на свој YouTube канал, видљиво је кретање спортског аутомобила Bugatti Chiron њемачким аутопутем А2 од Берлина према Хановеру и постизање брзине до 417 km/h.

Ради се о о "неодговорној и опасној вожњи“ иако ограничења нема. "Возач се смије кретати оном брзином при којој је могуће управљати аутомобилом“, стоји у саопштењу полиције.

"Вожња брзином већом од 400 km/h изузетно је опасна, између осталог и због врло велике дужине кочења која при овим брзинама расте експоненцијално, а не линеарно“, рекао је немачки стручњак за саобраћај Фердинанд Дуденхофер.

Он се запитао смије ли се мултимилионерима дозволити "да се забављају по немачким аутопутевима и тако доводити у опасност туђи животи".

Њемачки произвођачи спортских аутомобила попут BMW, Мерцедеса или Аудија још су се 1987. добровољно обавезали на аутоматско ограничење брзине у својим аутомобилима на 250 km/h.

Радим Пасер се обогатио на тржишту некретнина и, по чешком издању часописа Форбса, "тежак" је око 305 милиона долара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:18