/ Policía Nacional
17/11/2021 u 21:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Ла Палма: Вулкан и даље активан

Регионална влада Канарских острва процјенила је раније да је вулкан већ изазвао 100 милиона еура губитака за индустрију банана на острву

Шпанска национална полиција помаже грађанима својим активностима кад је ријеч о ерупцији вулкана Cumbre Vieјa на шпанском острву Ла Палма. Тај вулкан је избацивао ​​лаву и пепео и након седам недјеља од прве ерупције.

Током своји активности шпански полицајци направили су снимак активног вулкана. Многа оближња подручја која нису била на путевима лаве била су затрпана црним пепелом.

До сада је лава захватила више од 987,9 хектара острва, а више од 2.000 зграда је уништено. Регионална влада Канарских острва процјенила је раније да је вулкан већ изазвао 100 милиона еура губитака за индустрију банана на острву, а у питању је један од најважнијих привредних сектора на Ла Палми.

Економија Ла Палме углавном зависи од туризма и плантажа банана. Туристичка индустрија биљежи велике губитке, а аеродром Ла Палма је једини у Шпанији за који се очекује пад броја летова ове зиме.

Вулкан Cumbre Vieјa, активан је од 19. септембра, а због ерупције око 7.500 људи од 85.000 становника острва морало је напустити своје домове.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 06:52