/ ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА
20/02/2022 u 12:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Међународна акција: Заплијењена тона и 105 кг супстанце за производњу амфетамина-метамфетамина

Процијењена вриједност амфетамин-метамфетамина који би се могао произвести од ове илегалне супстанце је преко 50 милиона еура

Последњих недјеља Република Сјеверна Македонија и Република Турска сарађивале су у случају кодног назива „Таксим“ у вези са организованом криминалном групом која се бавила трговином дрогом.

На основу обавјештајних података које је подијелио СЕЛЕЦ, турска царинска управа и полиција Сјеверне Македоније извршили су успјешну контролисану испоруку која је довела до откривања једне тоне 105 килограма дроге, коришћене у производњи амфетамина-метамфетамина који је послат преко Истанбула из Шангаја у Скопље ваздушним путем.

- Имајући у виду да је заплијењена супстанца првокласна главна прекурсора за производњу амфетаминског стимуланса, процијењена вриједност амфетамин-метамфетамина који би се могао произвести од ове илегалне супстанце је преко 50 милиона еура - наводе у саопштењу.

Као резултат ове заједничке акције, која је једна од највећих запљена прекурсора у региону СЕЛЕЦ-а од оснивања СЕЛЕЦ-а, ухапшена су два држављана Сјеверне Македоније, а одузета је цјелокупна количина недозвољених супстанци. Кривични поступак у овом случају још је у току.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 01:35